Wooncomplex Symfonie

Eerste steenlegging

In aanwezigheid van vele genodigden werd oktober 2008 de eerste steen gelegd door oud-premier Dries van Agt en de vroegere wethouder Jetty Eugster. Daartoe onthulden zij een bronzen paard, wat thans in de patiotuin van het complex staat.

symfony-12

Zelfstandig wonen

De woningen met allemaal een eigen voordeur zijn bedoeld voor mensen die blijvende beperkingen hebben na een of meer psychoses. Zorginstelling Cello zorgt voor de dagelijkse woonbegeleiding en probeert de bewoners evenwicht te geven in hun leven, de schizofrenie onder controle te houden en een bevredigend leven op te bouwen en zin te geven. Het complex is uitermate rustig, stressvrij gelegen, vlakbij het Provinciehuis, op loopafstand van het centrum van ‘s-Hertogenbosch, met winkels in de nabijheid.

Sociale contacten

De bewoners moeten zich geborgen voelen in hun eigen woning, maar ook moet de hofjesvorm uitnodigen tot sociale contacten tussen de bewoners en het begeleidingsteam. Het concept van de bouw(hofjesvorm) en zorg blijkt succesvol. De bewoners zijn tevreden, voelen zich thuis; er zijn vriendschappen ontstaan en en er  zijn veel gemeenschappelijke activiteiten. (zie www.stichtingvriendenvansymfonie.nl)

Huursom

De huursom van de woningen is contractueel gemaximeerd, zodat de huurtoeslag door jaarlijkse verhogingen niet in gevaar komt.